Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
View: 96|Reply: 0
Collapse the left

[Kemaskini] NOTA PATCH 1.5.80 (Advanced Server)

[Copy link]
Post time 2021-5-16 05:05 PM | Show all posts |Read mode

Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

[Daripada Pereka]

Dalam patch ini, kami telah mengemaskini banyak kandungan pertempuran termasuk perubahan peralatan dan peralatan baharu, mekanisme 'Mythic Battlefield', penyelarasan algoritma Pertahanan, Wira 'Sun' diubahsuai, dan lain-lain.
Kami mengalu-alukan sebarang pendapat dan cadangan yang mungkin anda miliki selepas mencuba semuanya.


I. Wira Baharu & Wira Diubahsuai

[Sun Diubahsuai]

Kami percaya bahawa semua orang telah tengok dan bahkan mungkin sudah mencuba guna Karina yang diubahsuai.  Dan kali ini, kami telah mengubahduai semula Wira popular lain dari acara "Reforge Your Legend": Sun.

Kami juga telah menambahkan teknik Blink yang berprestasi pada mulanya sama seperti Endless Variety.  Ini membolehkan Sun mengelirukan musuh dan melepaskan diri dari pertempuran.  Kami juga telah membaiki kerosakan Instantaneous Move, menjadikannya kerosakan AOE, untuk memperkuat kerosakan burst dan kemampuan membersihkan gelombang minion.  Kami berharap bahawa perubahan ini akan menjadikan Sun "Raja Monyet" di Tanah Fajar sekali lagi.

Teknik 1 - "Endless Variety":
Sun melemparkan Kakitangan Emasnya ke arah yang ditentukan, menyebabkan kerosakan kepada musuh di sepanjang laluannya dan memperlahankan mereka.  Selepas memukul wira atau creep, ia berubah menjadi Doppelganger yang akam mengejar musuh.
Kakitangan Emas akan berubah menjadi Doppelganger di hujung laluannya jika tak ada wira atau creep yang terkena.

Teknik 2 - "Swift Exchange": (Baharu)
Sun melemparkan Kakitangan Emasnya ke arah yang ditentukan, menyebabkan kerosakan pada musuh di sepanjang laluannya dan memperlahankan mereka.  Pada masa itu, Sun akan membuat Doppelganger untuk mengelirukan musuh, sementara dia memasuki keadaan siluman dan mengirim dirinya dan Kakitangan Emasnya untuk terbang.  Ketika sampai di tempat tujuan, dia menangkapnya dan muncul kembali.  Memukul wira musuh di laluannya akan mengakhiri penerbangannya dan membuat Sun muncul.
Teknik ini dipelajari bersama dengan Teknik 1-nya, dan berkongsi bonus cooldown dan level daripada teknik.

Teknik 3 - "Instantaneous Move":
Sun dan Doppelgangernya melancarkan serangan seketika terhadap musuh yang ditentukan, menyebabkan kerosakan kepada sasaran dan musuh di belakangnya.
Doppelganger yang dibuat dengan Teknik 1 dan 2 kini guna teknik ini pada masa yang sama ketika Sun melemparkannya.
Peningkatan Kelajuan Pergerakan yang diterapkan kepada Sun dan Doppelgangernya telah dikeluarkan.
Nilai teknik Sun juga telah diselaraskan bersesuaian dengan perubahan ini.

Pasif:
Pertahanan Fizikal Berkurang: 6% setiap timbunan → 4% setiap timbunan.II. Penyelarasan Wira

[Alpha Diubahsuai] (~)

Muktamad (~)
Sikit mengurangkan luas daripada julat teknik.
Bonus Serangan Fizikal untuk Kerosakan Serangan AOE daripada Beta: 40% → 60%.III. Wira Percuma Mingguan & Skin Baharu

1. Wira Percuma:
Masa Server 14/05/2021 05:01:00 sehingga 21/05/2021 05:00:00

8 Wira Percuma: Franco, Benedetta, Bane, Jawhead, Hilda, Cecilion, Esmeralda, Faramis.

6 Wira Tambahan Ahli Starlight: Argus, Selena, Lapu-Lapu, Aldous, Alpha, Yi Sun-shin.IV. Penyelarasan Medan Pertempuran

[Peralatan]

Dalam kemaskini ini, kami membuatkan banyak perubahan kepada sebahagian besar kandungan yang berkaitan dengan peralatan untuk musim seterusnya berasaskan data daripada cubaan sebelumnya.  Kami berharap bahawa peralatan yang diperbaharui akan memberikan pengalaman permainan yang lebih baik untuk Wira dengan peranan yang berbeza, dan membawa gaya permainan yang baru ke dalam medan pertempuran.  Beberapa peralatan masih dalam fasa cubaan, dan akan diperkenalkan dalam versi yang seterusnya.

Kami secara berasingan telah menggariskan beberapa perubahan utama kepada peralatan sehingga pemain yang biasa guna peralatan yang diselaraskan sebelumnya boleh membaiki perubahan pada masa ini.

Untuk memastikan bahawa cubaan untuk kemaskini peralatan ini berjalan baik, kami sekali lagi akan menetapkan semula binaan khusus anda kepada cadangan asas yang baru.  Anda bebas untuk menetapkan cadangan binaan sendiri selepas mendapat kelengkapan peralatan yang dikemaskini juga.

Berikut ialah gambaran keseluruhan untuk perubahan yang dibuat.  (Sila baca bahagian "Peralatan" di bawah ini untuk maklumat lanjut.)

1. Tiga kategori peralatan terdahulu (Jungling, Roaming dan Pergerakan) telah digabungkan bersama.  Kami telah berjaya menjadikan para Wira jungler dan roamer mempunyai lebih banyak slot untuk menempatkan peralatan pilihan mereka.  (Kami juga menerapkan kaedah pemilihan yang berbeda untuk situasi di dalam dan di luar pertempuran, serta mengoptimakan logik untuk mendapatkan petua yang relevan yang muncul di lobi padanan).

2. Kini telah digabungkan bersama, peningkatan peralatan Jungling dan Roaming tak lagi ber-kos Emas.  Sebaliknya, anda mesti melengkapkan syarat-syarat tertentu untuk meningkatkannya dan mencapai kemampuan yang baru.

3. Kami telah menambahkan 3 item peralatan baharu: ada Vengeful Battleax yang sangat baik untuk Wira Fighter, Shadow Twinblades untuk Mage/Assassin, dan Radiant Armor untuk Tank yang boleh mengurangkan Kerosakan Magik berterusan.

4. Kami telah menyelaraskan nilai dan logik lebih daripada 10 item peralatan yang sudah ada.  Dengan berbuat demikian, kami berharap fungsi dan peranan untuk setiap item boleh lebih jelas.

[Peralatan Baharu]

1. Vengeful Battleax

Atribut:
+55 Serangan Fizikal, +550 HP, + 10% Pengurangan CD.

Pasif Khas - Berserk:
Sertai perlawanan ketika mengakibatkan kerosakan kepada mana-mana unit musuh.  Ini akan meningkatkan Serangan Fizikal Wira sebanyak 8 dan Penembusan Fizikal sebanyak 4 setiap saat selama 3 saat, sehingga 8 timbunan maksima (dan kesan ini bakal dikurangkan separuh apabila digunakan oleh Marksman, Mage atau Support);  pada timbunan penuh juga meningkatkan Kelajuan Pergerakan sebanyak 20%.

Penyelarasan mengikut Patch 1.5.74:
Kesannya dibelah dua apabila dilengkapi oleh Marksman, Mage atau Support.

2. Shadow Twin Blades

Atribut:
+70 Kuasa Magik, + 10% Lifesteal Magik, + 5% Pengurangan CD.

Pasif Khas - Assassination:
Sekiranya tak menerima atau mengakibatkan kerosakan dalam masa 5s, Serangan Asas seterusnya akan memberikan Kerosakan Magik tambahan yang sama dengan 200 + 50% Kuasa Magik, dan memberikan kesan 40% perlahan kepada sasaran selama 1.5s.

3. Radiant Armor

Atribut:
+800 HP, +45 Pertahanan Magik, +6 Janaan HP.

Pasif Khas - Holy Blessing:
Meningkatkan Pengurangan Kerosakan Magik sebanyak 3-10 selepas menerima Kerosakan Magkm (menimbang dengan level) selama 3s, sehingga 8 timbunan maksima.

4. Kasut Jungling (~)

Pasif Khas - Hunter:
Selepas mengakibatkan kerosakan kepada creep, mereka akan menerima kerosakan berterusan selama 3s.

5. Kasut Roaming (~)

Pasif Khas - Thriving:
Ganjaran tambahan yang diperoleh daripada kill, assist dan ganjaran tambahan yang diperoleh apabila anda mempunyai Emas/EXP paling sikit tak akan berubah.

Kesan Baharu: Sekiranya anda bukan yang mempunyai Emas/EXP paling sikit dalam pasukan anda, akan memberikan Emas/EXP dalam bilangan yang lebih rendah kepada rakan sepasukan yang sebaliknya (hanya satu wira untuk setiap pasukan yang boleh menikmati kesan ini pada satu masa).

Pasif Khas - Blessing:
Selepas bilangan Emas yang diperoleh daripada 'Thriving' mencapai bilangan yang ditetapkan, teknik Roaming lanjutan percuma akan diperoleh secara automatik (mengikut kasut Roaming yang dibeli).  Emas boleh terus diperolehi dari 'Thriving' untuk meningkatkan teknik ini.

[Penyelarasan Peralatan]

1. Blade of the Heptaseas (~)

Pasif Khas - Ambush:
Kerosakan Tambahan daripada Serangan Asas yang dipertingkatkan: 240 + 60% Serangan Fizikal → 160 + 40% Serangan Fizikal.

Kesan Baharu: Memberikan 40% kesan perlahan kepada sasaran selama 1.5s.

2. Haas's Claws (↑)

Pasif Khas - Insanity:
Keadaan pencetus lifesteal berada di bawah 40% HP → berada di bawah 50% HP.
Peningkatan Lifesteal Fizikal: 10% → 15%.

3. Blood Wings (↑)

Pasif Khas - Guard: (Diubahsuai)
Memperolehi Perisai sama dengan 200% Kuasa Magik.  Dapatkan semula dalam 30s selepas ianya pecah.

4. Enchanted Talisman (↑)

Pasif Khas - Magic Mastery:
Pengurangan CD Maksima meningkat sebanyak 5%.

5. Queen's Wings (~)

Pasif Khas - Demonize:
Kerosakan yang diterima dikurangkan sebanyak 30% dan Lifesteal Fizikal meningkat sebanyak 40% → Kerosakan yang diterima dikurangkan sebanyak 20% dan Spell Vamp meningkat sebanyak 30%.

6. Thunder Belt (~)

Pasif Khas - Thunderbolt:
Kerosakan daripada Serangan Asas yang Dipertingkatkan: Kerosakan Sebenar sama dengan 2% HP Maksima → Kerosakan Sebenar sama dengan 5% HP Maksima.
Kesan Perlahan daripada Serangan Asas yang Dipertingkatkan: 60% → 40%-80% (menimbang dengan tambahan HP Maksima yang diperoleh), selama 1s.

7. Dominance Ice (↑)

Pasif Khas - Arctic Cold:
Mengeluarkan kesan perlahan.
Kesan Baharu: Mengurangkan 50% Perisai dan Janaan HP Wira musuh yang berhampiran (tak termasuk yang terkena peralatan "Life Drain").

8. Malefic Roar (↑)

Pasif Khas - Armor Buster: (Diubahsuai)
Penembusan Fizikal meningkat sebanyak 0.05% untuk setiap titik Pertahanan Fizikal musuh ketika mereka menerima kerosakan, terhad kepada 20%.

9. Divine Glaive (~)

Pasif Khas - Spellbreaker: (Diubahsuai)
Penembusan Fizikal meningkat sebanyak 0.1% untuk setiap titik Pertahanan Magik musuh ketika mereka menerima kerosakan, terhad kepada 20%.

10. Antique Cuirass (↓)

Atribut:
Janaan HP: 6 → 2.

11. Athena's Shield (↓)

Mengoptimakan keperluan pembuatan peralatan.

Atribut:
Janaan HP: 4 → 2.

[Medan Pertempuran]

1. Masa respawn wira kini dihadkan kepada 90s, dan bakal berubah seiring dengan berjalannya masa.
Terdapat perbezaan kemampuan yang ketara antara pemain dari Kedudukan yang berbeza dan tahap Emblem mereka.  Oleh itu, guna set nilai yang sama menjadi kurang sesuai untuk persekitaran medan pertempuran yang begitu kompleks.
Sehubungan dengan itu, kami telah memutuskan untuk menimbangkan peraturan kejohanan sukan tradisional (di mana perubahan dibuatkan pada peraturan perlawanan yang berbeza dalam sukan yang sama), untuk memberikan pengalaman yang lebih baik bagi pemain dari setiap Kedudukan.
Oleh itu, nilai-nilai medan pertempuran akan dibuatkan mengikut kedudukan pemain yang berbeza.

Pertama, kita akan menetapkan mod kejohanan dan Mod Ranked Mythic selain daripada mod 5v5 yang lain.  Semasa mengambil bahagian dalam perlawanan kejohanan dan perlawanan Ranked Mythic, anda akan memasuki 'Mythic Battlefield' yang baharu, di mana Menara, creep dan minion dan elemen lain akan agak berbeza dengan mod lain.
Kami akan terus menimbangkan untuk lebih terperinci perubahan ini supaya menjadi lebih banyak Kedudukan di masa depan. Kami berharap dengan berbuat demikian tak akan mempengaruhi gaya permainan teras, dan perubahan ini akan menjangkau kumpulan sasaran dengan berkesan tanpa memberi kesan kepada pemain lain.
Kami akan terus menyelaraskan dan menguji ini dalam Advanced Server sebelum ini 'Mythic Battlefield' dilancarkan ke dalam Original Server.
Semua pemain dialu-alukan untuk memberikan pendapat atau cadangan semasa proses cubaan. Mengikut keperluan cubaan di dalam Advanced Server, kami telah menetapkan  'Mythic Battlefield' supaya tersedia untuk perlawanan Rank Elite dan diatasnya buat masa ini.
Kedudukan daripada perlawanan Ranked akan diputuskan oleh pemain yang mempunyai kedudukan tertinggi di dalam lobi.

2. Kandungan berikut hanya berlaku untuk "Mythic Battlefield":
Sekiranya Menara Luar dekat Lorong Emas menghidupkan Perisai Tenaga, Wira sepasukan berhampiran akan menerimak pengurangan kerosakan: 15% → 25%.

HP dari semua Menara Dalaman: 5500 → 6000.

[Penyelarasan Pengiraan Kerosakan]

1. Pertahanan Fizikal/Magik minimum musuh: 0 → -60.

2. Apabila nilai peratusan dan nilai tetap berlaku daripada penembusan, kini algoritma akan mengutamakan peratusan sebelum nilai tetap.

[Penyelarasan Pembelian Peralatan]

1. Menambahkan sekatan baharu yang mengehadkan pemain untuk membeli satu set peralatan Kasut sahaja (jika anda guna mantera Retribution, anda terhad untuk membeli Kasut Jungling; jika tak, anda boleh membeli satu set Kasut Biasa atau Kasut Roaming).

2. Peralatan Jungking/Roaming: Kelajuan Pergerakan dan kesan lanjutan daripada Kasut Jungling/Roaming kini sama persis dengan kasut biasa, hanya menambahkan teknik khas yang berkaitan dengan Jungling/Roaming.

3. Peraturan baharu: Kos daripada semua kasut ialah 0.


[Penyelarasan Mantera Pertempuran]

1. Retribution (~)

Kesan Baharu: Sekiranya anda guna mantera Retribution, anda akan mendapat bonus ganjaran semasa membunuh creep tetapi ganjaran dari minion dikurangkan.  Apabila mencapai sebilangan pembunuhan creep atau kill/assist musuh akan membuka teknik lanjutan (mengikut Kasut Jungling yang dibeli), dan menghentikan pengurangan ganjaran dari minion.

Penyelarasan mengikut Patch 1.5.74:
Boleh diratakan selepas mencapai 10 timbunan.  (ganjaran dari minion tak akan dikurangkan apabila mencapai 20 timbunan.)

2. Teknik Retribution Lanjutan (~)

+. Ice Retribution

Boleh digunakan untuk melawan wira musuh, mengakibatkan sebilangan Kerosakan kecik Sebenar dan menyerap Kelajuan Pergerakan daripada musuh lebih dari 3s.

+. Flame Retribution

Boleh digunakan untuk melawan wira musuh, mengakibatkan sebilangan Kerosakan kecik Sebenar dan menyerap Serangan Fizikal dan Kuasa Magik daripada musuh lebih dari 3s.

+. Bloody Retribution

Boleh digunakan untuk melawan wira musuh, mengakibatkan sebilangan Kerosakan kecik Sebenar dan menyerap HP daripada musuh untuk penyembuhan diri lebih dari 3s.

Pelarasan berdasarkan Patch 1.5.74:
Bloody Retribution (↑)

Lifesteal: 10% → 12%.
Jenis Kerosakan: Kerosakan Magik → Kerosakan Sebenar.

3. Teknik Roaming Lanjutan (~)

+. Conceal

Peningkatan Kelajuan Pergerakan meningkat.

+. Encourage

Peningkatan Kelajuan Pergerakan dikurangkan.
Bilangan keperluan untuk peningkatan atribut telah dibesarkan, dan mereka juga ditingkatkan.

+. Favor

Teknik Baharu: Pada selang masa yang ditetapkan, pada masa seterusnya wira akan memberikan teknik penyembuhan atau perisai yang boleh memulihkan beberapa HP untuk rakan sepasukan berhampiran dengan HP terendah.  (Teknik Regen tak akan mencetuskan kesan ini.)

+. Dire Hit

Teknik Baharu: Pada selang masa yang ditetapkan, pada masa seterusnya wira akan merosakkan sasaran dan membiarkannya di bawah 30% HP, dan akan mengakibatkan Kerosakan Magik tambahan yang setara dengan sebahagian daripada HP maksima musuh.

Penyelarasan mengikut Patch 1.5.74:
[Dire Hit] (↑)

Cooldown: 30s → 15s.
Nisbah kerosakan tetap sama, sementara jenis kerosakannya diubah kepada separuh Kerosakan Fizikal → separuh Kerosakan Magik.V. Penyelarasan Sistem

1. Meningkatkan kelajuan di mana pelbagai antara muka sistem daripada skrin utama boleh dibuka, dan menambahkan animasi pembukaan untuk beberapa.

2. Untuk meminimumkan halangan pandangan, antara muka tetapan kini telah diubah kepada skrin pop timbul semasa anda sedang berperang.  Anda kini juga boleh menyelaraskan ketelusan skrin ini.

3. Mod Latihan dan tahap Tutorial telah disatukan ke antara muka yang baharu di dalam skrin pemilihan mod.VI. Pembaikan Pepijat

1. Membaiki masalah di mana pandangan daripada Angela tak akan terkunci kepada sasaran ketika melancarkan Muktamad.

2. Membaiki masalah di mana dalam keadaan yang tertentu, pandangan Gloo bakal terhalang semasa melancarkan Muktamad.

3. Membaiki masalah di mana mantera Retribution lanjutan boleh memberikan anda buff ketika digunakan untuk melawan minion atau creep.

4. Membaiki masalah di mana Teknik daripada peralatan Jungling "Hunter" boleh menyebabkan kerosakan tambahan kepada minion.

5. Membaiki masalah di mana kerosakan daripada Teknik "Sacrifice" untuk peralatan Cursed Helmet boleh memberikan buff Spell Vamp.

6. Membaiki masalah di mana selepas menyerang creep guna Serangan Asas, Wira tak akan menyerang creep berterusan secara automatik tanpa tekan butang manual.

7. Membaiki masalah di mana Tanda-tanda daripada lawan boleh digunakan untuk mengembalikkan semula cooldown jika kedua-dua pasukan mempunyai Selena.

8. Pengoptimaan tambahan: Penunjuk teknik yang memerlukan anda untuk memilih arah daripada pelancaran teknik kini akan beralih secara automatik ke bawah jika anda melancarkannya ke bawah dan keluar dari skrin.  Pada masa ini, penyelarasan ini berlaku untuk Teknik daripada para Wira-wira berikut: Brody, Gloo, Akai, Bane, Rafaela, Gord, Sun, Alpha, Ruby, Cyclops, Lapu-Lapu, Vexana, Roger, Alice, Karrie, Argus, Odette, Nana, Zhask, Pharsa, Angela, Gusion, Hanabi, Vale,  Belerick, Thamuz, Minsitthar, Badang, Granger, Guinevere, Terizla, Lylia, Baxia, Masha, Wanwan, Silvanna, Yu Zhong.
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2021-6-15 09:53 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list