Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
View: 227|Reply: 0
Collapse the left

[Kemaskini] NOTA PATCH 1.4.32 [Advanced Server]

 Close [Copy link]
Post time 2019-11-30 12:45 PM | Show all posts |Read mode

Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Edited by Ncup.Ajh at 2020-6-7 10:59 PM


I. MOD

[Mod Baharu: Magic Chess]

Pengenalan:
1. Magic Chess ialah Mod Arked yang penuh keseronokan dan strategi!  Dalam mod ini, 8 pemain akan diedarkan ke dalam 8 peta dan berhadapan dengan satu sama lain dan dengan gigih.  Pemain boleh membeli wira dari kedai, membina barisan mereka sendiri, menjarah emas, dan meningkatkan tenteranya untuk mencapai kemenangan.

2. Pemain akan bermain menentang satu sama lain dalam setiap pusingan.  Pemain boleh menyebarkan wira ke medan pertempuran di peta, dan wira di medan pertempuran akan secara automatik mencari dan menyerang musuh yang berhampiran.

3. Menambahkan konsep Komander.  Harper ialah komander asal bagi semua pemain.  Apabila HP Komander lebih rendah daripada 0, Komander akan dikeluarkan dari permainan.

4. Definisi "Pusingan": Pusingan mengandungi 4 fasa: fasa "penyediaan", fasa "persiapan", fasa "pertempuran" dan fasa "penyelesaian".  Fasa persiapan adalah untuk pemain untuk membeli, menggunakan, mengingat atau menjual Wira dan meningkatkan kapasiti.  Apabila fasa pertempuran tamat, Komander akan menerima kerosakan yang sesuai berasaskan daripada berapa banyak unit wira musuh yang masih hidup di medan pertempuran.

5. Definisi "Emas" & "Kapasiti": Pada akhir setiap pusingan, pemain akan mendapat sejumlah Emas dan Kepentingan.  (Untuk setiap 10 emas yang dimiliki, mendapatkan tambahan 2 emas.) Tambahan, mendapat kemenangan atau kekalahan beruntun juga akan memberikan bonus Emas tambahan.  Kapasiti menentukan berapa banyak Wira yang boleh anda gunakan.  Maksimum ialah 9. Pada akhir setiap pusingan, anda akan mendapat 2 EXP.  Juga, anda boleh memilih untuk membeli Exp dengan Emas.  Kemungkinan untuk mendapatkan Wira skala elit dengan tahap Kapasiti, pada masa yang sama, peluang untuk mendapatkan wira yang biasa mereput dengannya.

6. Level Wira & Bintang: Ada 5 level bagi Wira, yang menunjukkan kelangkaan dan kos mereka.  Secara umumnya, Wira level tinggi akan lebih kuat.  Jika ada 3 Wira yang sama di medan perang, mereka akan dinaik tarafkan kepada Wira yang lebih tinggi.  Tiga Wira 1-bintang akan menaik taraf menjadi Wira 2-bintang.  Tiga Wira 2-bintang akan menaik taraf menjadi Wira 3-bintang.

7. Sinergi: Setiap Wira mempunyai 2 atribut, Fungsi & Peranan.  Kesan sinergi akan diaktifkan jika ada cukup Wira dengan atribut yang sama di medan pertempuran.  (Atribut Wira yang sama akan dikira hanya sekali.) Penting untuk mengambil sinergi sebagai pertimbangan!

8. Sila Perhatikan:
a. Pemain mestilah Lv.5 atau lebih dan mempunyai Skor Kredit lebih daripada 90 untuk memasuki mod ini.
b. Untuk memainkan mod ini, pemain mesti memuat turun semua sumber tambahan.
c. Dalam mod ini, pemain boleh mendapatkan mata ganjaran, EXP dan BP seperti biasa.
d. Data dalam mod ini akan terkumpul untuk membuka kunci pencapaian eksklusif.  Dan data hanya akan dirakam dalam Profil dan Papan Pendahulu Magic Chess.

[CHESS-TD]

A. Menambahkan Wira Baharu:
1. Gatotkaca. Celestial, Tank 4-kos
2. Estes. Elf, Support 3-kos

B. Penyelarasan Wira:
1. Belerick. Elf, Tank 4-kos.

C. Sinergi:
1. Tank: Kerosakan bagi 2 Tank dikurangkan daripada 300 kepada 250. Kerosakan bagi 4 Tank dikurangkan daripada 600 kepada 450. Menambahkan Sinergi bagi 6 Tank dan Kerosakan bagi 6 Tank ialah 650.

2. Dragons Altar: Sinergi daripada Dragons Altar tidak hanya akan meningkatkan serangan, tetapi juga menjejaskan kerosakan. Kerosakan bagi 2 Dragons Altar ditingkatkan daripada 20% kepada 25%.  Kerosakan bagi 4 Dragons Altar ditingkatkan daripada 25% kepada 30%.

3. Marksman: Serangan tambahan bagi 6 Marksman ditingkatkan daripada 50% kepada 60%.

4. Celestial: Kelajuan Serangan bagi 4 Celestial ditingkatkan daripada 45% kepada 50%.

5. Mage: Kerosakan Magik bagi 6 Mage ditingkatkan daripada 2.2 kepada 2.3.

D. Wira:
1. Chang'e: Kerosakan teknik sangat ditingkatkan bagi Chang'e berbintang tinggi.

2. Zilong: Kelajuan Serangan sangat ditingkatkan bagi Zilong berbintang tinggi.

3. X.Borg: Kerosakan teknik sangat ditingkatkan bagi X.Borg berbintang tinggi.

E. Komander:
Kami telah menambahkan satu teknik istimewa dan eksklusif kepada setiap Komander.  Ini akan membantu Komander boleh mengubah keadaan di dalam medan pertempuran.


II.  Wira Baharu

1. Cecilion, Embrace of Night akan tiba di dalam Advanced Server sebagai wira percuma (Terhad).  Tidak tersedia untuk pembelian.

Kistimewaan Wira: Kekasihnya Carmilla.  Dia akan mendapat teknik istimewa apabila berada dalam rakan sepasukan bersama Carmilla.

Teknik 1 - [Bat Impact]: Cecilion memerintahkan kelawar gergasi untuk menyelam dalam arah yang ditetapkan, menangani Kerosakan Magik kepada musuh di jalan.  Kelawar gergasi akan kekal di destinasinya dan melancarkan serangan lain, menangani kerosakan yang sama kepada musuh.  Setiap kali Cecilion melancarkan teknik ini, kos mana akan meningkat.

Teknik 2 - [Sanguine Claws]: Cecilion menyeru sepasang cakar ke kawasan yang ditetapkan yang akan saling berlari, mengakibatkan Kerosakan Magik kepada musuh di laluan, mengheret mereka ke mana cakar berjumpa dan melumpuhkan mereka.  Sementara itu, meningkatkan kelajuan pergerakannya untuk tempoh masa yang tertentu.

Muktamad - [Bats Feast]: Cecilion membangkitkan kuasa Blood Demon-nya, meningkatkan kelajuan pergerakannya dan memperoleh kekebalan terhadap kesan debuff perlahan.  Sementara itu, dia melepaskan kelawar di sekelilingnya yang akan menyerang musuh berhampiran secara automatik, setiap kelawar mengakibatkan Kerosakan Magik dan memperlahankan musuh.  Setiap kali kelawar memukul sasaran, Cecilion memulihkan HPnya untuk nombor tertentu.

Pasif - [Overflowing]: Cecilion akan meningkatkan maksimum mana-nya setiap kali tekniknya mencapai sasaran musuh.  Skala kerosakan teknik Cecilion dengan maksimum mana.

Teknik Istimewa - [Moonlit Waltz]: Apabila Carmilla berhampiran dengannya, Cecilion boleh memanggilnya untuk menjadi Vermeil Shadow di sekelilingnya, memberikan perisai.  Carmilla boleh memilih kawasan sasaran dan mendarat di sana, mengakibatkan Kerosakan Magik kepada musuh di dalam kawasan kesan dan memperlahankannya.


III.  Wira Percuma Mingguan & Skin Baharu

1. Skin baharu Gord - "No.1 Controller" ialah Skin Starlight Edisi 2019 dan akan tersedia pada 1 Disember (Masa Server). 1089 Berlian.

2. Skin baharu Dyrroth - "Ravine Scavenger" ialah Skin Starlight eksklusif bulan Disember yang akan tersedia pada 1 Disember (Masa Server).


IV.  Penyelarasan Wira

[Carmilla]

Sanguine Bats: Kerosakan setiap kali ditingkatkan sebanyak 50 pada semua level.  Janaan HP apabila mengenai sasaran setiap kali dilaraskan daripada 30-50 kepada 45-70.  Janaan Magik tambahan ditingkatkan daripada 10% kepada 25%.

Bloodbath: Kerosakan Magik tambahan ditingkatkan daripada 80% kepada 120%.

[Silvanna]

Spiral Strangling: Kini mantera Flicker boleh digunakan apabila menggunakan teknik ini.

Imperial Justice: Kini teknik ini tidak boleh lagi menolak sasaran ke belakang tetapi mengakibatkan kerosakan AoE dan memperlahankan sasaran.

Mengoptimakan kesan paparan tekniknya.

[Belerick]

Flower of Life: Kini apabila Belerick menerima 50 kerosakan dan bukannya 100 kerosakan, Pasif akan dicetuskan.  Selang minimum untuk kerosakan pantulan ditingkatkan daripada 0.2s kepada 0.5s.  Kerosakan yang dicetuskan oleh HPnya dikurangkan daripada 2% kepada 1.5%.  apabila sasarannya terkena tekniknya bukannya Pasifnya, mereka akan tertegun selama 0.5s.

Nature's Strike: Kerosakan Asas dilaraskan daripada 400-600 kepada 300-450.  Kos Mana dilaraskan daripada 50-75 kepada 80-130.

Nature's Shield: Tempoh imobilisasi ditingkatkan daripada 1.5s kepada 2s.  Kini teknik ini akan merosakkan 4 kali, tetapi kerosakan keseluruhan tidak akan terjejas. Mengoptimakan logik teknik ini, menjadikannya lebih mudah untuk mengenai sasaran.

Mengoptimakan penerangan teknik.

[Masha]

Ancient Strength: Kelajuan Serangan ​​ditingkatkan oleh setiap 1% HP yang hilang dikurangkan daripada 1.2% kepada 1%.  Lifesteal Fizikal Tambahan yang diperolehi oleh bar HP terakhir dikurangkan daripada 20% kepada 10%.  Mengurangkan kelajuan penjanaan Tenaga.

[Baxia]

Baxia-Shield Unity: Tempoh Pegun dilaraskan daripada 0.75s/1.5s kepada 1s/2s.

Shield of Spirit: Meningkatkan lebar kawasan teknik ini.

Tortoise's Puissance: Kini Muktamad ini akan mengakibatkan kerosakan kepada sasaran dengan Kesan memperlahankan 30%.  Berlalu 0.5s.

[Ling]

Serangan asas ditingkatkan daripada 125 kepada 130.  Pertumbuhan serangan pada setiap level dikurangkan daripada 10.25 kepada 8.25.

Defiant Sword: Kos mana dilaraskan daripada 40-30 kepada 35 pada semua level.

[Faramis]

Mengoptimakan animasi teknik.

[Alpha]

Force Swing: CD dilaraskan kepada 6s pada semua level.

[Irithel]

Pertumbuhan Kelajuan Serangan dikurangkan daripada 2% kepada 1.5%.  Kelajuan Serangan ​​yang diperolehi dari Peralatan dan Emblem dikurangkan daripada 100% kepada 80%.

[Kaja]

HP asas dikurangkan daripada 2609 kepada 2459.


V.  Penyelarasan Pertempuran

[Medan Pertempuran]

1. Mengoptimakan paparan "Batal Penggunaan" dalam Tetapan Kawalan.

2. Pemerhatian Penyu: Kini akan ada Pemerhatian Penyu yang tidak boleh diserang selepas dibunuh. Memberikan janaan HP dan Mana kepada rakan sepasukan dan minion.  Ianya akan hilang selepas tempoh masa yang tertentu.

3. Core Guard: Pertahanan Fizikal dan Magik berskalaan dengan masa permainan.

4. Statued Shocker: Pertahanan Fizikal berskalaan dengan masa permainan.
Buff ungu: Pengurangan Kos Tenaga dilaraskan daripada 20% kepada 25%. Pengurangan Kos Mana dilaraskan daripada 50% kepada 40%.

5. Penyu dan Tuan: Masa penyegaran Penyu dilaraskan daripada 2 minit kepada 3 minit selepas permulaan permainan;  Masa penyegaran Tuan juga ditangguhkan selama 1 minit.

6. Menambahkan [Hurricane Ward]: Menambah 4 Hurricane Ward di Kawasan Hutan.  Apabila pemain melepasi Ward, mereka akan meluru dalam julat tertentu dan arah bergerak semasa selepas kelewatan yang singkat.
Masa Penyegaran semula pada 40s permainan.  CD ialah 30s.

[Peralatan]

1. Kerosakan yang diakibatkan bagi Peralatan Jungling level 2 ditingkatkan daripada 30% kepada 35%.

2. Kerosakan yang diakibatkan bagi Peralatan Jungling level 3 ditingkatkan daripada 40% kepada 50%.

[Mantera]

1. Revitalize: Kesan pemulihan dikurangkan daripada 3.2% kepada 2.8%.

2. Flameshot: Kesan memperlahankan ditingkatkan daripada 30% kepada 60%.  Tempohnya ditingkatkan daripada 1s kepada 2s.

3. Arrival: Tempoh Kelajuan Pergerakan tambahan dikurangkan daripada 5 kepada 3.  Kesan memperlahankan musuh dikurangkan daripada 60% kepada 45%.

4. Vengeance: Janaan HP selepas mantera ini tamat ditingkatkan kepada 50% daripada kerosakan dan bukannya 35%.

[Lain-lain]

Apabila berbilang perisai dan kesan janaan HP ditingkatkan/dikurangkan, kaedah susunan dilaraskan dari penambahan dan penolakan kepada pendaraban;  selepas kaedah susunan ditukar, kesan pengurangan akan menjadi lebih kuasa.  Kami akan menyelaraskan beberapa wira dan peralatan mengikut data.

Mengoptimakan animasi dan kesan visual yang dipaparkan apabila Tuan yang Bercahaya memukul Menara.


VI.  Sistem & Acara Baharu

1. Acara Baharu: Pasukan Bang Bang.

  Buat pasukan Bang Bang dengan 3-ahli dan menangi ganjaran secara PERCUMA!  Jemput rakan anda dan dapatkan ganjaran di dalam Advanced Server!

a. Cipta pasukan Bang Bang dengan 3 pemain semasa acara tersebut, semua ahli pasukan akan mendapat ganjaran dengan segera.

b. Acara ini akan bermula pada 00:00:00, 30 November (Masa Server).

c. Anda boleh menjemput rakan dalam permainan dan rakan FB untuk mengambil bahagian dalam acara ini.

2. Peraturan baharu untuk Peringkat Mythic:

a. Apabila mata Mythic lebih rendah daripada 1 mata, pemain akan kembali kepada Divisi Legend I, 3 bintang.

b. Selepas pemain kembali kepada Legend dan mencapai kembali kepada Mythic, mereka akan memperoleh 30 mata dan tidak perlu menyelesaikan Perlawanan Penempatan lagi.


VII.  Penyelarasan Sistem

1. Kini tugas-tugas pertempuran dan mata aktiviti dalam Tugasan Harian, Tugasan Starlight dan Tugasan Koleksi boleh diselesaikan dalam mod CHESS-TD dan Magic Chess.

2. Senarai Rakan Permainan: kini nama panggilan FB akan dipaparkan.

3. Kini pemain boleh melihat Papan Pendahulu Peringkat dan Sejarah Mod Magic Chess.

4. Mengoptimakan prestasi daripada Pengikatan, Pelepasan, dan Bertukar Akaun.
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2021-1-16 01:23 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list