Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
12
Return to list New
Author: TooProToHandle
Collapse the left

[Masalah lag] Lag !!!

 Close [Copy link]
Post time 2017-8-10 08:47 PM | Show all posts
KVRA replied at 2017-8-10 07:24 PM
Tu lea pasal, kes lagging ni xbley solved slagi dev x upgrade better server system. Skrg ape yg ak ...

tu yg aku tngk skrg ne hero baru kerap pulak masalah lagg ne mcm buat tahu tak tahu ja...
Post time 2017-8-10 11:27 PM From mobile phone | Show all posts
penang0894 replied at 2017-8-10 08:47 PM
tu yg aku tngk skrg ne hero baru kerap pulak masalah lagg ne mcm buat tahu tak tahu ja...

Nak wat camne bro.. bertabah jela.. hero baru pun mesti mau kluar supaya org x boring, x lari kat game lain.. yg map bru ni aku ckup x paham.. hahah..
Post time 2017-8-12 06:07 AM | Show all posts
KVRA replied at 2017-8-10 11:27 PM
Nak wat camne bro.. bertabah jela.. hero baru pun mesti mau kluar supaya org x boring, x lari kat  ...

update baru ne pon sama lagg dia mcm tak ada apa2 perubahan ponn aku boleh kata mobile Legends ne dan lagg tak lari kemana ponn
Post time 2017-8-12 06:57 AM From mobile phone | Show all posts
Kahkah moga berkekalan hingga ke anak cucu. Tunggu AoV jea ni..
Post time 2017-8-14 04:56 PM | Show all posts
hai,

Kami minta maaf atas keterlambatan balasannya, dan
Terima kasih atas feedback anda,
MLBB tidak pernah melupakan Player nya. Mohon difahami bahawa MLBB selalu memperbaiki dan buat sistem baru agar Player boleh menikmati game MLBB. Server MLBB tidak hanya merangkumi 5/6 negara, tetapi lebih dari 50 Negara, jadi hal ini tidaklah semudah seperti copy-paste atau mengerjakan dokumen di MS Word / Excel.

Jika MLBB berhenti mengeluarkan kreatif mereka, maka akan sangat memberi kesan kepada Player yang berada diluar

Dan, MLBB butuh Player nya untuk sentiasa memberi idea / feedback agar dapat memperbaiki dan buat lebih bagus untuk masa kedepannya.

Selama saya main belum ada lag yang parah, dan sejak update terbaru juga tidak lag.

Lag boleh berlaku dengan banyak faktor seperti
1. Host yang berbeza pelayan, atau match up dengan musuh di server yg berbeza
2. Usahakan main menggunakan WiFi atau mobile data yang tidak digunakan oleh banyak orang.
3. HP dengan spesifikasi rendah
4. Memory HP yang hampir penuh.
5. Dan lain lain

Dari info yang Anda berikan, iPhone 6 memiliki 1GB RAM dan Dual-Core,
Untuk saat ini MLBB butuh minimum specs 2GBRAM dan Quad-Core.

Jika server Anda berada di Malaysia, ingatlah jika ketemu dengan Player berada diluar dari server Anda, maka game Anda kemungkinan besar akan lag.

Dan juga saran dari kami,
Sebelum main Classic / Rank, kami sarankan untuk selalu test connection game di Brawl dulu
(atau AI).
Post time 2018-3-29 03:11 PM | Show all posts
kenapa aku guna wifi unifi 50mbps main mobile legends lag parah.

kalau aku guna LTE umobile tiada lag.

siapa boleh bagitahu kenapa???????????

adakah game ini sesuai guna LTE. tak sesuai guna WIFI?
12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2021-4-17 01:48 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list