Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
12Next
Return to list New
View: 3042|Reply: 15
Collapse the left

[Masalah lag] Lag !!!

 Close [Copy link]
Post time 2017-8-9 07:18 PM | Show all posts |Read mode

Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Tolonglah fix lagging issues bila jumpa dengan pinoy !! Macam bodoh main , tak boleh jumpa langsung pinoy !! buat jatuh rank je !
Nak cakap apa lagi ? mobile data ? device ?

Aku pakai iPhone 6 , Maxis mobile data 5gb sebulan with 4G / LTE internet speed !

Bila lag , cuba tukar pakai wifi pun sama lag !! Unifi with 10mbps !!

Bodoh pinoy , game ruiner !!

Fix la lagging issue ni !!

Aku rasa , lag jumpa pinoy ni kalau guna telco Maxis !!





Post time 2017-8-9 09:54 PM From mobile phone | Show all posts
Bukan pinoy masalahnye bro.. skrg ML tgh buat update itu lagging skit. Lagi pun skrg lag gila sbb map features bru, ni smue idea spe tah, mmg berkekalan issue lag ni. Aku suggest jgn main rank sehari dua. Bertabah laa nak !
 Author| Post time 2017-8-10 01:04 AM | Show all posts
KVRA replied at 2017-8-9 09:54 PM
Bukan pinoy masalahnye bro.. skrg ML tgh buat update itu lagging skit. Lagi pun skrg lag gila sbb ma ...

yeke bro ? aku semenjak dua-tiga hari ni , bapak ahh lag gila kot . aku mmg suspect setiap game yg aku lag tu aku jumpa pinoy . hotak ahh ada satu game tu satu team semua pinoy , pastu seko-dua pinoy tercampak kat team aku . dah satu game tu 7-8 orang pinoy . sumpah lag gila ! sebelum ni mmg aku lag pun kalau jumpa pinoy lebih 3 orang ke atas . serious lag , tak main-main punya cerita ni . kalau aku baca komen-komen dkt page mobile legend malaysia kt fb , diorang ckp pinoy hack telco Maxis . mcm mana tu aku tak sure la . tp bila aku main dgn kengkawan office aku ramai2 ni , aku sorang je maxis kalau jumpa pinoy gentle lag . mostly member aku semua pakai digi , celcom n u-mobile . diorang okay je . bodoh ahh , spoil mood je nak main rank .
Post time 2017-8-10 03:34 AM From mobile phone | Show all posts
TooProToHandle replied at 2017-8-10 01:04 AM
yeke bro ? aku semenjak dua-tiga hari ni , bapak ahh lag gila kot . aku mmg suspect setiap game yg ...

Tu x sure ttg telco maxis, aku pakai celcom main dgn pinoy, okay jea, cuma beberapa hari ni lag skit sbb ML tgh nk update server. Major service laa katakan (tukar map bru tambahkan lag baru).

Btw klu dulu yea mmg hackers, etc. Tp skrang almost xde.. cume maybe telco maxis tak stabil dari segi ping, (andaian shj). Tp mmg ade mmber aku maxis mmg lag+lambat loading nk masuk game.


Anyway tips aku  

-elakan rank 1-2 hari.
-dodging flag klu rank gm kebawah.
-elak main waktu puncak (peak time) rmai org online.
 Author| Post time 2017-8-10 09:46 AM | Show all posts
KVRA replied at 2017-8-10 03:34 AM
Tu x sure ttg telco maxis, aku pakai celcom main dgn pinoy, okay jea, cuma beberapa hari ni lag sk ...

hm . kau tahu tak mcm mana nak tengok / tukar server ? maksud aku , aku pakai iphone , tak boleh nak tahu aku server mana , pastu tak tahu nak tukar cmne . pasal , skrg ni , aku tak update apa2 pun , tiba2 map jadi coklat . member2 aku pakai iphone gak , map biasa je aku tengok . dah tu , aku tak boleh main dgn diorang . kua error "not updated yet" . dehell siakk . hmm . mcm mana la nak dodge pinoy , diorang pergi remove flag . kalau taknak remove lagging issues , tolonglah jangan remove flag . aku ada baca thread kau pasal jgn remove flag , aku sokong apa yg kau cakap tu . kalau diorang dah tak boleh nak fix or buang masalah2 berkaitan dgn lag ni , tak payah remove flag .
 Author| Post time 2017-8-10 09:47 AM | Show all posts
KVRA replied at 2017-8-10 03:34 AM
Tu x sure ttg telco maxis, aku pakai celcom main dgn pinoy, okay jea, cuma beberapa hari ni lag sk ...

SAMBUNGAN..

so dengan adanya flag tu , kita boleh elak dari bermain dgn negara2 yang could be boleh membuatkan kita lag . it's not that we are scare to play / fight against them , but we're afraid of lagging . sumpah aku cakap , kalau aku tak lag , aku boleh buat semua gameplay game2 yg aku lag tu more intense , bagi ada fight . ni mcm bodoh , kalah sebab lag . jadi ralat aku , drop 4 star , tapi game tak ada fight , kalah sebab lag . ee geram abang noqs . aku previously legend , skrg kt epic , tengah slowly nak naik legend . baru ada masa nak main , lag nak mati . geram aku .
Post time 2017-8-10 01:45 PM | Show all posts
sma la kalah rank dari gm ke master dh nee
 Author| Post time 2017-8-10 02:32 PM | Show all posts
penang0894 replied at 2017-8-10 01:45 PM
sma la kalah rank dari gm ke master dh nee

i feel you bro . kesian kau . tp apa tah inisiatif developer mobile legend buat untuk solvekan masalah pasal lag bila jumpa pinoy ni . ramai orang dah usulkan benda ni , still the same bro . aku taknak ckp nak boikot game ni pasal game ni mmg game favourite aku . aku pen-Dota tegar , so dgn adanya mobile legend ni (boleh main kat mana2) , bolehlah lepaskan sangap dari main dota . besides that , mobile legend ni gameplay dia cepat , takde la drag lama2 mcm dota . cepat je end . haa .
Post time 2017-8-10 07:24 PM From mobile phone | Show all posts
TooProToHandle replied at 2017-8-10 09:47 AM
SAMBUNGAN..

so dengan adanya flag tu , kita boleh elak dari bermain dgn negara2 yang could be bol ...

Tu lea pasal, kes lagging ni xbley solved slagi dev x upgrade better server system. Skrg ape yg aku tau mereka ada upgrade tp slow, diaorng focus more update game hero the fak.

Utk tukar server yg ko main skrg mmg xde cara.. sbb ade org dh tanye dulu boleh tukar atau x.. jawapan mmg tidak.. sbb ko nye data xbley transfer gitu jea antara 1 server ke server lain. Kecuali acc berlainan (maksud buat acc baru).

Pasal update yea ade sesetengah pengguna dh dpt update bru, ada yg blum mcm aku.. so yg ni pun xde solution.. hanya perlu tunggu.
Post time 2017-8-10 08:46 PM | Show all posts
TooProToHandle replied at 2017-8-10 02:32 PM
i feel you bro . kesian kau . tp apa tah inisiatif developer mobile legend buat untuk solvekan mas ...

sama la kalau nk boikot game nee memang susah la dah bnyk duit aku abis kat game ne...
12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2021-4-19 01:34 AM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list